Kolejna propozycja Lokalnego Ośrodka Wiedzy i Edukacji w Kętrzynie. Tym razem zapraszamy do gościnnego MOK-u w Korszach na warsztaty kulinarne poświęcone kuchni wegańskiej.
Uczestnicy pod czujnym okiem instruktora wykonają:
1) Przystawka: wegański smalec z fasoli w dwóch odsłonach – ukraiński z cebulą i jabłkiem oraz francuski z porem i czarnuszką (podany z pieczywem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką);
2) Zupa: miętowo-cytrynowy krem z soczewicy z Turcji;
3) Drugie danie: Indyjskie aromatyczne curry z cieciorki;
4) Podwieczorek: Hummus z kuminem – izraelska pasta podana ze świeżymi warzywami;
5) Dodatek: Majonez bez jajek z wykorzystaniem wody z cieciorki;
6) Deser: Mousse au chocolat – francuski mus mocno czekoladowy.
Będzie się działo! Warsztaty poprowadzi Patrycja Wąsiakowska.