Warsztaty kulinarne

Kolejna propozycja Lokalnego Ośrodka Wiedzy i Edukacji w Kętrzynie. Tym razem zapraszamy do gościnnego MOK-u w Korszach na warsztaty kulinarne poświęcone kuchni wegańskiej.

Uczestnicy pod czujnym okiem instruktora wykonają:

1) Przystawka: wegański smalec z fasoli w dwóch odsłonach – ukraiński z cebulą i jabłkiem oraz francuski z porem i czarnuszką (podany z pieczywem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką);

2) Zupa: miętowo-cytrynowy krem z soczewicy z Turcji;

3) Drugie danie: Indyjskie aromatyczne curry z cieciorki;

4) Podwieczorek: Hummus z kuminem – izraelska pasta podana ze świeżymi warzywami;

5) Dodatek: Majonez bez jajek z wykorzystaniem wody z cieciorki;

6) Deser: Mousse au chocolat – francuski mus mocno czekoladowy.

Będzie się działo! Warsztaty poprowadzi Patrycja Wąsiakowska.